SUPA THAI CU GAT DE STRUT

Ingrediente:

  • Gat de strut – 4 buc
  • Lemon grass – 2 fire
  • Ghimbir – 1 buc
  • Usturoi – 5 catei
  • Frunze kaffir lime – 3 buc
  • Anason stelat – 2 buc
  • Chilli – 2 buc
  • Lapte cocos – 1 conserva 400 g
  • Supa legume (2 cepe mari, 1 morcov, 3 tije telina apio)
  • Curcuma/turmeric
  • Lime – 3 bucati
  • 12 creveti (optional)

Preparare:
1. Din toate condimentele se face o pasta, fie in blender, fie in mojar, se adauga turmeric (5 gr) seminte coriandru, zeama de la un lime si se face o pasta.
2. Intr-o oala punem ulei de masline si prajim aceasta pasta 2-3 minute pana cand condimentele isi elibereaza aroma. Adaugam gatul de strut tapetat in faina (ca sa prinda crusta) si desfacem conserva de lapte de cocos – punem doar partea groasa de deasupra si gatim pana se reduce – aproximativ 5 minute.

3. Apoi adaugam si laptele din conserva, aducem iar la fierbere, adaugam supa de legume si lasam sa fiarba.
4. Acest pas este optional: Prajim crevetii in putin ulei de masline, 2-3 min la foc mediu si ii scoatem pe o farfurie curata impreuna cu sosurile pe care le-au lasat. Adaugam crevetii la supa si mai fierbiem 2-3 minute
5. Reglam gustul cu sare, piper si zeama de lime.

Pofta buna si sanatoasa pentru ca stim ca sanatate pe masa inseamna fericire in jurul ei!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *